Nytt samarbete med
författaren Viveca Sten

Nytt samarbete med
författaren Viveca Sten

Viveca Sten

Sofia Kacim

Per Schlingmann AB har glädjen att presentera ett nytt samarbete med succéförfattaren Viveca Sten. Tillsammans har vi utvecklat en serie föreläsningar som Viveca erbjuder riktade till organisationer och näringsliv. Initiativet bygger på ett nytt koncept för att utveckla föreläsningar som tagits fram av Per Schlingmann AB.

– Min uppfattning är att alla kan lära av alla, säger Per Schlingmann. Inte minst har näringslivet mycket att lära av världen utanför. Därför är det så roligt med samarbetet med Viveca, jag är nämligen övertygad om att det finns tydliga kopplingar mellan ledarskap och författarskap. Det har varit ett mycket fruktbart samarbete där vi systematiskt arbetat med struktur och retorikstöd, scenframträdande och målgruppsanalys.

– Eftersom vi erbjuder kompetens inom både formgivning och retorik har vi möjlighet att ge stöd i hela processen, fortsätter Per Schlingmann. Vi tar ett helhetsgrepp som ger föreläsaren möjlighet att bredda sitt erbjudande och nå nya målgrupper.

– För mig har det varit mycket värdefullt att samarbeta med personerna på Per Schlingmann AB för att utveckla dessa föreläsningar. Här har jag kunnat omvandla mina erfarenheter till kunskaper som jag tror är viktiga för både ledare och medarbetare, säger Vi­­veca Sten.

Viveca gick från att vara chefsjurist och ledamot av koncernledningen för Postnord till att bli en av Sveriges bäst säljande författare med nästan 3 miljoner sålda böcker. Tillsammans med tv-serien Morden i Sandhamn som baseras på hennes böcker har detta gett henne en publik på 30 miljoner personer världen över. Detta gör att Viveca har en unik bakgrund och vet vad som krävs för att lyckas både som ledare och författare. Hennes föreläsningar tar avstamp i dessa erfarenheter, från både näringsliv och författarskap, och har titlarna:

  • Expedition: Bestseller – en inspirationsföreläsning
  • Crime Novel Management – vad ledarskapet kan lära av författarskapet
  • Corporate Storytelling

I dag presenterar vi också att vår kollega Sofia Kacim debuterar som föreläsare. Med titeln ”Jakten på ­­talangerna – så attraherar ni den unga generationen” berättar hon om hur man som arbetsgivare lockar, hittar och behåller de unga talangerna.

Mer om föreläsningarna kan ni läsa här.

För frågor, kontakta Elin Edelström: elin@schlingmann.se

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*