Föreläsningar av Sofia Kacim

Om Sofia
Sofia arbetar sedan 2013 som projektledare i våra konsultuppdrag. Hon är även ute och föreläser samt erbjuder retorikstöd och individuell coachning inför tal och framträdanden. Sofia har föreläst på bland annat Företagsuniversitetets årliga konferens och Universal Music samt coachat såväl  politiker som forskare och artister och har en bakgrund inom retorik och opinionsbildning från Södertörns Högskola. Sedan 2012 är hon även talcoach för talarna i TEDxStockholm.

Sofia erbjuder två olika föreläsningar:

Jakten på talangerna – så attraherar ni den unga generationen
Generation WHY, dagens unga, kan vara den mest ifrågasättande generationen genom tiderna. Lämpligt är väl då som företag eller arbetsgivare att fråga sig: Hur ska vi förhålla oss till de beslutsamma och unga talangerna? Är det med höga löner, guldklocka och tjänstebil eller med visioner, möjligheter och ett större syfte än affären?

Under 30 interaktiva minuter berättar Sofia Kacim om hur ni attraherar framtidens talanger genom att bygga en egen och trovärdig framtidsvision utifrån de ­förutsättningar ni har i dag.

Smart retorik – tio steg till en vassare kommunikation.
Dags att hålla presentationen du jobbat på i månader för hela företaget? Svårt att komma igång med formuleringen av er berättelse? Har du en grym idé men hindras av din nervositet?

Att stå och prata inför andra människor kan vara bland det svåraste och mest utmanande du kan stå inför. Men med rätt verktyg och en trygg inställning kan din svåraste uppgift bli något du istället ser fram emot.

Under 60 interaktiva minuter berättar Sofia Kacim om 10 smarta steg du behöver för att på bästa sätt vässa dig retoriskt. De klassiska grundreglerna varvas med praktiska exempel och ni får en grundläggande genomgång av innehåll, struktur och framförande.

Genom dessa tio steg går vi tillsammans igenom allt från analys av målgrupp till hur man tacklar sin nervositet och minns sitt tal. Föreläsningen går även att få som en 3h workshop med en skräddarsydd uppgift till varje steg.

För fler frågor angående upplägg och innehåll, kontakta sofia@schlingmann.se
För frågor gällande bokning, kontakta annah@schlingmann.se